Rullgräs

Rullgräs

Rullgräs

Mycket i livet är komplicerat och svårt, men så plötsligt ramlar man över någonting som är lekande lätt. En av de sakerna är att få till en vackert grön gräsmatta – och låt oss förklara varför!

Den hemliga ingrediensen heter rullgräs och är exakt vad du får om du handlar från oss på Jademattan. Vi säljer gräs på rulle och har gjort det länge, vi vågar till och med kalla oss experter! Med vår hjälp kan du få en vacker gräsmatta på bara några dagar och det är lekande lätt att få till det rätt.

För att få ditt vackra gräs börjar du med att beställa rullgräsmatta från oss. Därefter börjar förberedelserna. Se till att göda jorden 3-4 dagar innan ditt rullgräs kommer, ungefär 2-3 cm i underlaget ska gödningen krattas ner. Därefter är det bra om du vattnar och du bör se till så gödningskornen smälter, annars kan gräsmattans rötter brännas. När gräsmattan sedan levereras bör den läggas ut på direkten. Extra viktigt är det att gräset rullas ut direkt efter leverens under sommarens varma och fuktiga perioder. Skulle gräset stå ihoprullat för länge kan det brännas; bli gult och börja mögla. För att rötterna ska få kontakt med underlaget och för att eventuella luftflickor ska försvinna kan det vara bra att använda en vält ovanpå gräsmattan. Om en vält inte finns tillgängligt kan ett vanlig cementrör också användas. Sedan är det dags för att vattna gräsmattan ordentligt, vilket du fortsätter med kontinuerligt tills rötterna har vuxit fast.

Rullgräsmatta är den bästa genvägen du kan ta. Det är en minimal ansträngning, men du får gräs av den bästa kvaliteten som du rullar ut smidigt och enkelt. Har du frågor kring processen är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi levererar rullgräs från maj till november – men är alltid redo att ta din beställning eller svara på dina frågor.

  Intresseförfrågan

  Glöm inte gödsel, vi rekommenderar 10kg/400m2

  Leveranssätt?

  Kontaktsätt?

  Genom att använda detta formulär accepterar du lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.

  Telefonnummer

  070-9689780
  0511-541 27